Blog 1 : Wie ben ik ?

Gepubliceerd op 21 augustus 2020 om 17:00

Allereerst van harte welkom op de webshop en deze eerste blog van Het Bespaar Bos, waarschijnlijk heb je nu de vraag "Wie zit er achter?" & "Wat drijft hem?". Hierover vertel ik jullie graag meer in deze eerste blog! 👍🏼

Ik zal mezelf eerst voorstellen, ik ben Stefan Bos, 29 jaren jong en ben woonachtig in Wezep, een dorp net onder de rook van Zwolle. Na mijn studie internationale handel met verschillende stages ben ik aan de slag gegaan bij een promotiebedrijf, een bedrijf die zich liet inhuren door bedrijven om klantvragen op locatie te behandelen. Enorm leuke tijd daar meegemaakt, veel leuk contact met klanten, alleen zat vaak door de weeks op de kost en dus niet thuis bij vrienden & familie, dit is in het begin enorm leuk, maar op een gegeven moment brak mij dit op.

Vanuit daar ben ik verder gaan kijken en kwam terecht bij een provider in de zakelijke telecom. Hier heb ik in eerste instantie voornamelijk bedrijven bezocht die al diensten bij ons afnamen. Tijdens deze gesprekken heb ik de samenwerking geanalyseerd en gekeken naar mogelijke uitbreiding van ons assortiment bij de klanten. Vanuit daar werd ik ( telefonisch ) accountmanager MKB, en deed zelf meer actieve verkoop en beheer op de zakelijke markt. Ook hier enorm leuke tijd gehad en veel kennis opgedaan, om mezelf te blijven ontwikkelen heb ik naar 3,5 jaar de keuze gemaakt om de samenwerking te stoppen en mijn werkervaring elders op te doen. 

Dit is bij één van de grootste zonnepanelen leveranciers in Nederland geworden, begonnen als ( telefonisch ) accountmanager. Hierin heel veel klanten gesproken en de juiste adviezen gegeven over zonnepanelen installaties. Hiervoor heb je kennis nodig van een zonnepanelen installatie en alles wat hier bij komt kijken, hiervoor heb ik de eerste maanden in opleiding gezeten en alle kennis is bijgebracht om zo ook de klanten het beste advies te geven. Na 1,5 jaar werd ik teamleider van een salesteam, hierin heb je meer verantwoordelijkheid over het aanleveren van zonnepaneleninstallaties en coaching van de teamleden. In de totale periode kan ik zeggen dat er meer dan 1000 woningen zijn voorzien van zonnepanelen waar ik advies voor heb gegeven, een bizar aantal waar ik trots op kan zijn.
Het bedrijf groeide zo hard dat er constant vraag is naar nieuwe installatieteams en installatiepartners. Er kwam een nieuwe functie vrij, hierover ben ik in gesprek gegaan en zag dit als een mooie nieuwe stap waarin ik mezelf nog meer kan ontwikkelen. Hierin zijn we uitgekomen en begon ik aan deze mooie nieuwe uitdaging. Langs alle installatiepartners gegaan en gekeken naar hoe we samen kunnen groeien. Erg verantwoordelijke functie, waar je met veel aspecten rekening moet houden. Aangezien ik altijd de drang had om zelf te gaan ondernemen heb ik er voor gekozen om na 1 jaar uitoefenen van deze functie het op te zeggen en mijn eigen onderneming te gaan starten. Dit is in goed overleg gegaan, en daar sta je dan, op je eigen voeten. 

Voor mezelf gestart met de intentie om bewustwording te creëren in het energieverbruik in de woning, de meeste klanten die ik sprak hadden geen idee wat ze daadwerkelijk verbruiken en welke apparaten grootverbruikers zijn. Vanuit daar ben ik gaan kijken welke oplossingen er zijn, en zie een optie om hier wat in te betekenen. 
Wanneer klanten kiezen om te verduurzamen is dit goed voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee, het geeft vaker een groot financieel voordeel. 💚

"Het Bespaar Bos" de stap om voor mijzelf te beginnen, er komt veel kijken om als perfectionist een webshop online te zetten. De naam was geen moeilijke opgave, zelf vind ik het altijd leuk om een persoonlijke touch eraan te geven, dat is wel gelukt al zeg ik het zelf. Om de webshop klaar te maken ging meer tijd in zitten dan vooraf verwacht. Als je live gaat moet alles goed gaan, zowel in de inkoop, verkoop, aftersales, service, facturatie en marketing. 

Met Het Bespaar Bos wil ik jullie laten zien hoe je zonder grote aanpassingen toch duurzamer om kan gaan met gas/energie/water. In de volgende blog's zal ik dieper in gaan op manieren om te verduurzamen.  

Klik op onderstaande knop om naar onze productpagina te gaan, en bekijk snel ons aanbod zodat jullie snel kunnen verduurzamen! Je kant altijd contact met ons opnemen zodat we samen kunnen kijken welke producten voor u geschikt zijn! Laat dan snel uw reactie achter of bel ons op om de mogelijkheden te bespreken. 
Wanneer er ergens vragen of zijn? Of jullie hebben tips! Dan hoor ik dit natuurlijk graag. 

P.S. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons via de socials om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe blog's en producten! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.